Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Is de app Temu (China) betrouwbaar? Neen.

Tast Aankoop : "Wat zijn de risico's voor klanten die Temu gebruiken?

De TA experts hebben bij het analyseren van de Temu-website en -applicatie opgemerkt dat het bedrijf aanzienlijke druk uitoefent om zijn producten aan klanten te verkopen. Het doet dit met:

  • talloze (te) verleidelijke kortingen;
  • de woorden "gratis verzending", "bijna uitverkocht" of "bestel nu";
  • een aftelklok terwijl je winkelt; 
  • tal van lovende reviews, enz. 

Wees waakzaam wanneer je het woordje "gratis" tegenkomt, want er kunnen nuances zijn die je moet begrijpen voordat je iets aankoopt: het prijsaanpassingsbeleid van Temu is dubieus. Zoals het gezegde luidt: "Als het gratis is, ben jij het product"...

Risico dat je producten koopt van zeer slechte kwaliteit of namaakspullen

Net als de bekende Chinese websites Aliexpress, Wish of Shein biedt Temu een uitgebreide selectie van producten aan. De risico's zijn dus vergelijkbaar: de kwaliteit laat vaak te wensen over, net als de veiligheid van de producten, die doorgaans niet aan de Europese normen voldoen. Het risico om namaak te kopen is erg groot.

Conclusie 

Gelet op de bovenstaande informatie, is er echt een aanzienlijk risico verbonden aan het gebruik van de app Temu voor je aankopen. We raden je aan om andere online platformen te gebruiken en ons advies op te volgen.

Een goede webshop kan het verschil maken voor je aankopen online. Ontdek de TA gids en vind het beste e-commerce platform.  Lees alles op Test Aankoop HIER. (Bron TA)

 

 

Deel dit artikel